sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O Κολοβέρος έκανε ματσάρα, ονειρεύεται, αλλά παραμένει προσγειωμένος

Μετά την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Άρη, ο Ιωσήφ Κολοβέρος, που «ανάγκασε» πολλούς να ασχοληθούν μαζί του και να τον έχουν στον νου τους για όλη τη σεζόν με τον Ιωνικό, μιλά στο sport-fm.gr.

Όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να στελεχώσει την ομάδα του στην Α2 με παιδιά από τις ακαδημίες του αλλά και άλλους έμπειρους -ελπιδοφόρους παίκτες, δόθηκε μια τεράστια ευκαιρία σε αρκετούς να έχουν μια γεμάτη σεζόν και να μην μείνουν απλά στην σκιά της πρώτης ομάδας. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος ήταν ένας από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και βρήκαν αγωνιστικό ρυθμό... από το πουθενά.

Ο νεαρός γκαρντ των Πειραιωτών ακολούθησε την προετοιμασία της ομάδας του Μπαρτζώκα στη Βουλγαρία και έπειτα από συνεννόηση με τον οργανισμό των «ερυθρόλευκων», αποφασίστηκε από κοινού να πάει δανεικός ώστε ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο ίδιος μιλώντας μάλιστα στο sport-fm.gr, αναγνωρίζει το καλό που του έκανε η Α2.

«Ως 18χρονος πέρσι στον Ολυμπιακό που μόλις έχει τελειώσει από το Εφηβικό, καταλαβαίνει κανείς πως είναι δύσκολο να βρω χρόνο συμμετοχής. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί που είχαμε την ομάδα στην Α2, πήραμε παιχνίδια και μπορέσαμε να ωριμάσουμε σαν παίκτες μέσα στο γήπεδο. Πλέον στον Ιωνικό, μπορώ και εγώ να καταλάβω ότι με βοήθησαν οι εμπειρίες της τελευταίες σεζόν, συνεχίζω να δουλεύω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Κόντρα στον Άρη πέτυχε 23 πόντους και βοήθησε την ομάδα του Σεγούρα να φτάσει στην πρώτη της νίκη στη φετινή Stoiximan Basket League, επιβεβαιώνοντας, έστω και αν είναι νωρίς ακόμα, ότι η Νίκαια είναι μια πραγματική ευκαιρία για αυτόν. Στόχος του είναι να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει μια θέση στο υψηλότερο επίπεδο, χωρίς όμως να έχει αυταπάτες για το παρόν.

O Κολοβέρος έκανε ματσάρα, ονειρεύεται, αλλά δεν πετάει

«Εγώ ξεκινάω κάθε παιχνίδι με σκοπό να κάνω το καλύτερο δυνατό, έτυχε με τον Άρη να μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω αρκετούς πόντους και το έκανα. Δεν ξέρω πως θα κυλήσει στη συνέχεια η σεζόν, σίγουρα όμως κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια θα ήθελα να καθιερωθώ είτε στον Ολυμπιακό είτε στο υψηλό επίπεδο.

Τόσο εγώ όσο και οι δικοί μου άνθρωποι θεωρήσαμε καλή επιλογή τον δανεισμό μου στον Ιωνικό, ώστε να βρω χρόνο συμμετοχής. Το να παίξω τώρα στον Ολυμπιακό ξέρω ότι είναι αντικειμενικά δύσκολο, δεν πετάω στα σύννεφα. Συζητήσαμε με την ομάδα, επέλεξα να πάω στη Νίκαια και θα δούμε αν θα κάτσω ένα ή δύο χρόνια».


Μαζί με τον Χουγκάζ που επίσης είναι δανεικός (σ.σ. από τον Παναθηναϊκό) και σε συνδυασμό με τους Αθηναίου και Γόντικα, αλλά και αρκετούς ξένους που μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν όλοι. Οι υποχρεώσεις που έρχονται στο FIBA Europe Cup θα προσθέσουν μεγάλη εμπειρία, ενώ θα είναι και ένα καλό crash test.

«Όσο ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας μπορούμε να κοιτάξουμε όλα τα ματς. Τα ευρωπαϊκά ματς που ακολουθούν είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με ανταγωνιστικούς αντιπάλους και περιμένουμε να δούμε πως θα ανταποκριθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x