sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Να που συναντιόμαστε ξανά: Οι 6+1 πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο που τον υποδέχονται στον Ολυμπιακό

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους έξι... συν έναν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που είχαν βρεθεί έστω μία φορά αντιμέτωποι με τον Μαρσέλο όταν εκείνος αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι εικόνες από την θερμότατη υποδοχή από περίπου 25.000 φίλους του Ολυμπιακού στον Μαρσέλο έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τον Βραζιλιάνο να αφήνει μετά από 15,5 χρόνια τη Ρεάλ Μαδρίτης για μία νέα περιπέτεια στην Ελλάδα.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» του... συστήθηκε για τα καλά στην παρουσίασή του τη Δευτέρα (05/09), αν και ο πολύπειρος μπακ είχε αγωνιστεί σε αυτό στο 0-0 των Πειραιωτών με τη Ρεάλ το 2007, στους ομίλους του Champions League. Τότε, ήταν ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής που είχε αφιχθεί από τη Βραζιλία. Θα εξελισσόταν σε ό,τι καλύτερο θα έβλεπε η «βασίλισσα» στο αριστερό άκρο της άμυνάς της μετά τον Ρομπέρτο Κάρλος...



Ωστόσο, εκτός της πολύ μικρής αυτής γεύσης που είχε πάρει το εμβληματικό Νο12 από Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της καριέρας του, ο Μαρσέλο ανταμώνει στο λιμάνι και με έξι ποδοσφαιριστές (συν μία... ιδιαίτερη περίπτωση) τους οποίους αντιμετώπισε ξανά στο παρελθόν, άλλους λίγες φορές, άλλους περισσότερες.

Πρόκειται για νυν παίκτες των «ερυθρόλευκων», που είχαν τεθεί αντίπαλοι του Βραζιλιάνου κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Μαδριλένους - ή και εκείνης στην εθνική Βραζιλίας!

Κι αν κάποιοι φαντάζουν ως προφανείς περιπτώσεις, κάποιες άλλες ενδέχεται να σας εκπλήξουν...

Τόμας Βατσλίκ



Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί έξι φορές στην καριέρα του ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης, δύο ως παίκτης της Βασιλείας στο Champions League τη σεζόν 2014/15 και τέσσερις ως της Σεβίλλης, στη La Liga.

Ολυμπιακός: Οι συμπαίκτες-πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο

Σε τρεις εξ αυτών, ο Μαρσέλο βρισκόταν στο βασικό σχήμα της «βασίλισσας», με τον απολογισμό του να είναι δύο νίκες έναντι μίας του Τσέχου.

Χρονικά, η τελευταία τους συνάντηση χρονολογείται στον Ιανουάριο του 2020 και το 2-1 των Μαδριλένων επί των Σεβιγιάνων.

Κώστας Μανωλάς


Μπορεί ο Έλληνας στόπερ να μην αγωνίστηκε ποτέ σε ισπανικό σύλλογο, ωστόσο ως παίκτης της Ρόμα, τέθηκε αντιμέτωπος με τη Ρεάλ στο Champions League τις σεζόν 2015/16 και 2018/19.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι «τζαλορόσι» ηττήθηκαν δίχως να σκοράρουν, με τον Μαρσέλο να αγωνίζεται και στις τέσσερις ως βασικός.

Τελευταίο, χρονικά, αντάμωμα, το 2-0 στη Ρώμη τον Νοέμβριο του 2018.

Ολυμπιακός: Οι συμπαίκτες-πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο

Σωκράτης Παπασταθόπουλος


Ένας ακόμη Έλληνας αμυντικός που ενώ δεν έπαιξε ποτέ στην Ισπανία, βρήκε αρκετές φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντί του.

Κι αν το 2010/11 δεν είχε αγωνιστεί λεπτό στα ματς της Μίλαν με τους «μπλάνκος», το έπραξε στις πέντε από τις έξι φορές που η Ντόρτμουντ κοντραρίστηκε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο Champions League μεταξύ 2013 και 2018.

Ωστόσο, μόλις σε μία εξ αυτών συνυπήρξε με τον Μαρσέλο στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν στο 2-2 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», τον Δεκέμβριο του 2016...

Ματιέ Βαλμπουενά



Ό,τι ισχύει και με Μανωλά-Παπασταθόπουλο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν πέρασε ποτέ του από την ιβηρική χερσόνησο, έχοντας ωστόσο μεγάλη εμπειρία στο Champions League, έμοιαζε φυσιολογικό να έχει βρεθεί στον δρόμο του έστω μία φορά η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολυμπιακός: Οι συμπαίκτες-πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο

Τη σεζόν 2009/10 λοιπόν, ο νεανίας τότε Βαλμπουενά είχε περάσει ως αλλαγή για 19 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της Μαρσέιγ από τους «μερένγκες», για τους οποίους o Μάνουελ Πελεγκρίνι είχε χρησιμοποιήσει τον Μαρσέλο ως... αριστερό χαφ σε σχηματισμό 4-4-2.

Οι δυο τους όμως είχαν ανταμώσει και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, σε δύο φιλικά το 2013 και το 2015, με τη Βραζιλία να μετρά ισάριθμες νίκες εις βάρος της Γαλλίας και τους δύο νυν «ερυθρόλευκους» από μία ασίστ έκαστος.

Γκάρι Ροντρίγκες


Σε πολλούς ίσως προξενήσει εντύπωση, ωστόσο οι πιο ψαγμένοι θα θυμούνται ότι ο προτού έρθει στον ΠΑΟΚ το 2015, ο Αφρικανός εξτρέμ είχε περάσει από την Έλτσε για μιάμιση σεζόν - από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Εκεί τέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τον Μαρσέλο, ο οποίος μάλιστα είχε... μετωπική μαζί του στο 5-1 των Μαδριλένων τον Σεπτέμβριο του '14. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, ο Ροντρίγκες δεξί εξτρέμ... Στο ματς του δεύτερου γύρου, όπου ο ποδοσφαιριστής από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε παίξει αριστερά, η Ρεάλ είχε επιβληθεί εκ νέου, 2-0.

Ολυμπιακός: Οι συμπαίκτες-πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο

Αξίζει πάντως να αναφερθεί και το γκολ του Ροντρίγκες στη φιλική ήττα (5-3) της Φενέρμπαχτσε από τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2019 - ματς από το οποίο προέρχεται και η παραπάνω φωτογραφία.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί



Ο πιο... έμπειρος της λίστας! Ο Μαροκινός επιθετικός βρέθηκε στο χορτάρι μαζί με τον Μαρσέλο σε επτά περιπτώσεις μεταξύ 2012 και 2016, όλες για το πρωτάθλημα, καταγράφοντας... επτά ήττες, ένα γκολ (στο 3:25 του βίντεο) και μια ασίστ ως ποδοσφαιριστής της Γρανάδα.



Και στους επτά αγώνες ο Μαρσέλο έπαιξε βασικός, έχοντας μία ασίστ, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σε δύο εκ των ματς είχε βρεθεί στο γήπεδο και ο νυν μπακ του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ...

Σίμε Βρσάλικο


Ο... συν ένας που προαναφέρθηκε στον πρόλογο. Από τις 15 φορές που ομάδα του Κροάτη μπακ αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, μονάχα τις δύο πήρε χρόνο συμμετοχής.

Στο Champions League μέτρησε... 0/4 ως παίκτης των Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2011/12) και Ατλέτικο Μαδρίτης (2016/17), ωστόσο με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» έπαιξε δύο φορές ενάντια στη «βασίλισσα», το 2020 (ήττα, 1-0) και το 2022 (νίκη, 1-0).

Η λεπτομέρεια είναι ότι ο Μαρσέλο δεν έπαιξε σε κανένα εκ των δύο ματς, όντας στον πάγκο στη μία περίπτωση και εκτός αποστολής στην άλλη.

Ολυμπιακός: Οι συμπαίκτες-πρώην αντίπαλοι του Μαρσέλο

Το ίδια σκηνικό συνέβη και ανάποδα, με τον Βραζιλιάνο να παίζει σε δύο ντέρμπι της πρωτεύουσας στα οποία ο Κροάτης έμεινε εκτός ενδεκάδας αλλά βρισκόταν στον πάγκο.

Ωστόσο, ο 30χρονος μπακ θα μπει στη λίστα ως... +1 για δύο λόγους. Αρχικά, επειδή μπορεί να μην βρέθηκε ποτέ στο χορτάρι μαζί με τον νέο του συμπαίκτη, όμως οι δυο τους αποτέλεσαν για χρόνια αντιπάλους ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας και το γεγονός ότι δεν έπαιξαν ποτέ μαζί αποτελεί μάλλον διαβολική σύμπτωση...

Και δεύτερον και σημαντικότερο, Βρσάλικο και Μαρσέλο έπαιξαν αντίπαλοι στο 3-1 της Βραζιλίας επί της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014! Με τη Χρβάτσκα μάλιστα να προηγείται με αυτογκόλ του 34χρονου σήμερα μπακ αλλά να λυγίζει στη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x