sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο κυριαρχικός Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός, ο ΠΑΟΚ δεν το πίστεψε και… τελείωσε!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ, μένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου ενώ την ίδια ώρα «τελείωσε» τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται πλέον μακριά από την κορυφή.

Γονάτισε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός! Στο ντεμπούτο Ανιγκό στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν τούμπα τον «δικέφαλο του Βορρά», επικρατώντας 3-1 στο Φάληρο και υπενθύμισαν ότι είναι… εδώ.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα, αλλά στο πρώτο κλώτσησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν και είδαν τον Μπράντον να «παγώνει» το γήπεδο στο 22’, σκοράροντας κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη για να πάρουν ένα σπουδαίο τρίποντο με τα τέρματα των Μπακαμπού, Μασούρα, Ελ Αραμπί.

Το sportfm.gr επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα:

-Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και βγήκε… πιο δυνατός για τον τίτλο: Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε το γνωστό σε όλους μας ηλεκτροσόκ. Και η αλήθεια είναι πως φάνηκε να επιδρά θετικά στους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, αφού μπήκαν αφηνιασμένοι και μέχρι το 22ο λεπτό που ο Μπράντον τους σόκαρε, απειλούσαν διαρκώς. Η μία φάση μετά την άλλη ερχόταν, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν αλλά να τα χαλάνε διαρκώς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Είτε μιλάμε για τα τελειώματά τους, είτε για τις τελικές τους πάσες-αποφάσεις. Στο δεύτερο, η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα επηρεασμένη και μπήκε με τον ίδιο σκοπό. Να κυριαρχήσει, όπως και έκανε, φτάνοντας να πάρει μια σπουδαία νίκη. Και χρειάστηκε φυσικά τη συμβολή του Ανιγκό από τον πάγκο, αλλά και αυτή του Πασχαλάκη που με δύο μεγάλες επεμβάσεις είχε κρατήσει το σκορ στο 1-0 εις βάρος της ομάδας του.

-Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε από το… τρενάκι του πρωταθλήματος: Οι «ασπρόμαυροι» φάνηκαν ανέτοιμοι για το εν λόγω παιχνίδι. Σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και σε αγωνιστικά όντας φανερά επηρεασμένοι από την εντός έδρας ήττα προ ημερών από την ΑΕΚ. Ο Λουτσέσκου έκανε και αυτός τα λάθη του, αφού δεν έπιασε τόπο η χρησιμοποίηση του Φιλίπε Σουάρες, ενώ η ομάδα του δεν είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό όπως άλλες φορές για να διαχειριστεί τις καταστάσεις που προέκυπταν. Ούτε οι αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού βοήθησαν, ούτε πήρε πράγματα από τα μπακ του, ούτε από τους μεσοεπιθετικούς του με τον Κωνσταντέλια για παράδειγμα να είναι… εξαφανισμένος ελέω Ροντινέι. Μόνο ο Ζίβκοβιτς έμοιαζε στο πνεύμα του αγώνα, δίνοντας μάχες και ρίχνοντας και καμιά κλωτσιά. Έκανε βέβαια και το πέναλτι που τελείωσε το ματς, αλλά και τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για να μείνει στη μάχη του τίτλου.

-Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πνίγηκαν, οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονταν σε τρικυμία: Το παιχνίδι ήταν κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με νίκη παρέμενε γερά στη μάχη του τίτλου, ο ΠΑΟΚ αν νικούσε μείωνε στους έξι βαθμούς από την κορυφή και ανέβαινε τρίτος. Η ισοπαλία τους άφηνε αμφότερους σε δύσκολη θέση!

Ο Ολυμπιακός δεν… ήπιε θάλασσα, ούτε από την πίεση, ούτε από το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να βρίσκεται σε τρικυμία. Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν τουλάχιστον πέντε λάθη από τη μέση και πίσω, ενώ το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ήρθαν από τραγικές εκτιμήσεις των «ασπρόμαυρων». Ο Κουλιεράκης δε, έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνισή του τη φετινή σεζόν και πρέπει γρήγορα να τη… σβήσει, ενόψει της τελικής ευθείας και του τελικού Κυπέλλου που έρχεται σε ενάμιση μήνα.

-Ο Μπράντον Τόμας δεν είναι ο… κακός φορ που νομίζουν πολλοί: Μπορεί να έχει λοιδορηθεί αρκετά και από μπόλικο κόσμο, αλλά είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ φέτος. Ο Τόμας, περί ου ο λόγος, έχει πετύχει 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο βασικός φορ του «δικέφαλου του βορρά» έχει ένα λιγότερο! Το γκολ που σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ένα δείγμα του ότι διαθέτει την ποιότητα για να σταθεί στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ενώ ανέδειξε και κάτι άλλο: Ο Ισπανός στα τελειώματα με μία επαφή μετά από δυνατά γυρίσματα είναι ίσως ο κορυφαίος στο πρωτάθλημα, είχε βάλει αντίστοιχο γκολ στην Τρίπολη αλλά με το εξωτερικό. Δώστε του την μπάλα με… φόρα για να εκτελέσει με τη μία και θα το κάνει!

-Η οξυδέρκεια του Χάμες και οι Εμιβλά, Σισέ που… ήρθαν ξανά: Η νίκη του Ολυμπιακού συνδυάστηκε και με αρκετές σημαντικές επιστροφές, που μπορούν να λύσουν τα χέρια του Ανιγκό ή όποιου άλλου προπονητή αναλάβει! Διότι ο Χάμες μπήκε εκ νέου στην εξίσωση και από τη δική του κεφαλιά-πάσα ο Κουλιεράκης έκανε τρελό τσαφ για να δώσει έτοιμο γκολ στον Μασούρα για το 2-1. Βέβαια, στην όλη φάση πρέπει να σημειωθεί η τρομερή οξυδέρκεια που έδειξε! Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που σκέφτεται ο Χάμες σε κλάσματα του δευτερολέπτου και με την μπάλα στον αέρα.

Την ίδια ώρα, οι Εμβιλά και Σισέ επέστρεψαν για τα… καλά! Ο πρώτος είχε εξαιρετική εικόνα και βοήθησε σημαντικά με τα κοψίματα και τις επεμβάσεις του για να ανακτά διαρκώς την κατοχή ο Ολυμπιακός και να πιέζει, όπως και να παίζει κάθετα. Με τον Σισέ από τη μεριά του να επιστρέφει από πολύμηνη απουσία από την ενεργό δράση, αντικαθιστώντας τον Παπασταθόπουλου, και έδειξε πανέτοιμος για να δώσει έξτρα λύσεις στους Πειραιώτες. Οι τρεις τους θα παίξουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x