sport-fm.gr ΘΕΜΑ

To «φτωχό» 2-0 και ο φοβισμένος Παναιτωλικός: Τα 5 σημεία από τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

O Παναθηναϊκός επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία, που ξεχώρισε από το ματς.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα της εξ αναβολής αναμέτρησης Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι την ερχόμενη Τετάρτη (08/03, 17:30).

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μια πειστική εμφάνιση, έχοντας τρία δοκάρια, με το τελικό 2-0 να φαντάζει «φτωχό» αν αναλογιστεί κανείς και τη φοβική αντιμετώπιση του παιχνιδιού από την ομάδα του Αγρινίου.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία από το ματς της Λεωφόρου:

Το «βαρόμετρο» Μάγκνουσον


Αυτό που έλειπε εδώ και δύο μήνες από τον Παναθηναϊκό ήταν το ορθολογικό χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα. Ο τραυματισμός του Μάγκνουσον στο ματς με την ΑΕΚ στις 8 Ιανουαρίου, όπου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στη Stoiximan Super League, πέραν της ηρεμίας, που αφαίρεσε από τα μετόπισθεν, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και στο build up.

Ο Ισλανδός στόπερ έδειξε με την επιστροφή του ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» στο σύνολο του Γιοβάνοβιτς, καθώς με το εκτόπισμα και την πραότητά του προσθέτει ηρεμία στην άμυνα του Παναθηναϊκού, συνεννοείται καλύτερα με τον βασικό του παρτενέρ, Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ το αριστερό του πόδι είναι ικανό να βοηθήσει και δημιουργικά με τη μεταβίβαση της πρώτης πάσας.

Εκτός των άλλων, ο Μάγκνουσον είναι ένα στόπερ, που έχει την πολυτέλεια να αναλαμβάνει τις απευθείας εκτελέσεις στατικών φάσεων, όπως έκανε δύο φορές στο ματς με τον Παναιτωλικό, χωρίς, ωστόσο, να βρει δίχτυα.


Νίκησε και την ατυχία


Πώς μια ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί άτυχη όταν έχει νικήσει 2-0 τον αντίπαλο της; Και όμως γίνεται όταν έχει κατά τη διάρκεια του ματς τρία δοκάρια, 73% κατοχή μπάλας και 22 τελικές, επτά εκ των οποίων στην εστία.

Μόλις εννέα ημέρες μετά το ματς στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, όπου οι «πράσινοι» έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στη σεζόν και βάσει εικόνας στάθηκαν τυχεροί με το 0-0, στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό όλα ήρθαν… ανάποδα. Τρομερή εμφάνιση, αμέτρητες ευκαιρίες, εκμετάλλευση των κενών χώρων, ανωτερότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου με τους Μαντσίνι και Παλάσιος να επαναλαμβάνουν το έργο του «Κλεάνθης Βικελίδης» σκοράροντας από ένα τέρμα.

Μάλιστα, έκανε ακόμη ένα καλό παιχνίδι δημιουργικά, κλείνοντας την παρένθεση του ντέρμπι και δεν υπέκυψε όταν η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Έβγαλε ποιότητα και είχε πολλή ένταση, ώστε να «μπλοκάρει» το μυαλό των παικτών του Παναιτωλικού.

Το φαινόμενο αυτό έρχεται σε αντίθεση και με την εικόνα, που είχε η ομάδα στον πρώτο γύρο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να «λύγιζε» όποιον έβρισκε στο διάβα του, όμως με εξαίρεση ένα μικρό αριθμό αγώνων, στα υπόλοιπα ματς δεν δημιουργούσε τόσες ευκαιρίες αναλογικά με τα γκολ που πετύχαινε.




Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω


Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε τον Δημήτρη Κουρμπέλη σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αποδεικνύει ότι όσο κυλά ο χρόνος ανεβαίνει και βρίσκει τον παλιό του εαυτό, βοηθώντας τα μέγιστα στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού πέραν του άξονα στον οποίο δρα, επιστρέφει στην άμυνα συγκλίνοντας ως τρίτος στόπερ, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους ακραίους μπακ (Κώτσιρα και Χουάνκαρ στην προκειμένη περίπτωση) να ανεβαίνουν περισσότερο.

Εκτός αυτού, ο Κουρμπέλης, έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και στο επιθετικό κομμάτι, αφού δεν διστάζει να πάρει μέτρα και να κινηθεί έξω από την αντίπαλη περιοχή, αναγκάζοντας τους αμυνόμενους να «χάσουν» τα μαρκαρίσματά τους.

Μείζονος σημασίας είναι και το γεγονός ότι πατά αρκετά στο «κουτί» ως κρυφός φορ, όπως έγινε και σήμερα στο πρώτο γκολ, που έδωσε ασίστ, «πάρε-βάλε» στον Μαντσίνι.


Ο Μαντσίνι που εγκλιματίστηκε γρήγορα


Ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είναι χαρούμενος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός έχει μπει στο κλίμα του Παναθηναϊκού και του πρωταθλητισμού πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να δημιουργεί αισιοδοξία και σιγουριά. Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι έχει αναλάβει το έργο της αντικατάστασής του Αϊτόρ κάνοντας δουλειές, που το μάτι δεν τις «πιάνει» εύκολα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο 26χρονος εξτρέμ διαθέτει αδιαμφισβήτητη ποιότητα, ικανός να ανοίξει την άμυνα τόσο με την τεχνική και την ταχύτητα του, ενώ στο σκοράρισμα φαίνεται να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό «ξεμπουκώνοντας» τις κάννες του.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός επένδυσε σε αυτόν, ώστε να κάνει τις δουλειές που απαιτούσαν οι συνθήκες, ο Γιοβάνοβιτς και ο πρωταθλητισμός και η είδηση ότι ο Μαντσίνι έχει αποκτήσει έναν νέο «αέρα» είναι σπουδαία για την ομάδα λίγο πριν αυτή μπει στο μονοπάτι των playoffs με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και να φτάσει στον τίτλο.

Ο φοβισμένος Παναιτωλικός


Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον φιλοξενούμενο Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στη Λεωφόρο, μένοντας για δεύτερο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη.

Η αμυντική φιλοσοφία που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για το συγκεκριμένο ματς και η πίεση στην οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες του ήταν χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα. Επιπλέον, ο 50χρονος, πλέον, τεχνικός δεν έκανε και την πιο σωστή διαχείριση βλέποντας την ομάδα του να δέχεται τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη με τους Μλαντεν και Μάρτενσον να μην παίρνουν τα μέτρα που πρέπει στο γήπεδο και τους ακραίους μπακ (Αποστολάκη και Χατζηθεοδωρίδη) να έχουν αρκετή νευρικότητα στο παιχνίδι τους.

Με τη φιλοσοφία που παρατάχθηκαν οι Αγρινιώτες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έδειχναν αρκετά φοβισμένοι και η νοοτροπία τους έμοιαζε σαν να θεωρούσαν το παιχνίδι «χαμένο», ιδίως μετά το ακυρωθέν γκολ του Καρέλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x