Χρήστος Ρομπόλης

Οι αριθμοί της κυριαρχίας Γιάννη και Μπακς στο Game 1 με Σέλτικς

Οι Μπακς πήραν εμφατικά τον πρώτο τελικό της Ανατολής απέναντι στους Σέλτικς και οι αριθμοί λένε… όλη την αλήθεια.

Με μια πρωταθληματική εμφάνιση οι Μπακς πέρασαν επιβλητικά με 101-89 από τη Βοστώνη κάνοντας το break στους Σέλτικς στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής. Ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που εξηγούν την κυριαρχία των «ελαφιών» και του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

-Η επίδραση του Γιάννη: Τι κι αν χρειάστηκε 25 σουτ για να βάλει 24 πόντους; Ο Greek Freak ήταν και πάλι άκρως επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Όχι μόνο με την άμυνά του (13 ριμπάουντ, 2 τάπες) αλλά κυρίως τραβώντας πάνω του όλη την προσοχή και προσφέροντας άφθονα ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες του με 12 ασίστ. Με τον ηγέτη τους στο παρκέ οι Μπακς ήταν στο +23 απέναντι στους Σέλτικς, ενώ ο Αντετοκούνμπο είναι με διαφορά ο πρώτος παίκτης στον δείκτη +/- σε όλα τα φετινά playoffs με +109.



-Τα στηρίγματα του Greek Freak: Είχε επισημανθεί πως απόντος του Μίντλετον και με δεδομένο τον… προσανατολισμό όλης της άμυνας των Σέλτικς πάνω στον Γιάννη, οι υπόλοιποι παίκτες θα έπρεπε να βγουν μπροστά. Κι αυτό ακριβώς συνέβη. Οι πρωταθλητές πήραν λιγότερο από το 1/4 των πόντων τους από τον Αντετοκούνμπο (24/101), ανέδειξαν άλλες πηγές σκορ όπως οι Χόλιντεϊ, Πόρτις και Άλεν και αξιοποίησαν τα αρκετά ελεύθερα σουτ που είχαν (35,3% στα τρίποντα).

-Ο two-way Χόλιντεϊ κυριάρχησε: Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος έκανε τεράστια διαφορά για τους Μπακς σε άμυνα αλλά ΚΑΙ επίθεση κερδίζοντας την άτυπη μονομαχία με τον Μάρκους Σμαρτ. Είχε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα αποτελώντας τον δεύτερο πυλώνα του Μιλγουόκι.

-Άμυνα… καλύτερη κι από τους Σέλτικς: Οι Σέλτικς τρομοκράτησαν με την άμυνα που έπαιξαν στους Νετς στον πρώτο γύρο, αλλά οι Μπακς χθες τους ξεπέρασαν. Με τον Χόλιντεϊ στην πρώτη ζώνη άμυνας, τους Γιάννη και Λόπεζ κοντά στο καλάθι και εξαιρετικές περιστροφές, οι πρωταθλητές κράτησαν τους Σέλτικς στο 33,3% και σε μια εντελώς… ανισόρροπη επίθεση με μόλις 34 δίποντα και 50 τρίποντα. Κάπως έτσι, η ομάδα της Βοστώνης έπεσε από τους 119,2 πόντους ανά 100 κατοχές στον πρώτο γύρο των playoffs στους 100 χθες.

Μπακς: Οι αριθμοί της κυριαρχίας τους με Γιάννη στο Game 1

-Μέγεθος, αλλά ΚΑΙ ταχύτητα: Οι Μπακς όχι απλώς έλεγξαν τον ρυθμό, αλλά… έτρεξαν τους Σέλτικς. Πέτυχαν 28 πόντους σε fast break έναντι μόλις 8 των γηπεδούχων αναζητώντας συχνά την ευκαιρία να «χτυπήσουν» τους γηπεδούχους πριν προλάβουν να οχυρωθούν. Παράλληλα, οι πρωταθλητές αξιοποίησαν το πλεονέκτημα που έχουν σε μέγεθος (εμφανίζοντας αρκετές πεντάδες με Γιάννη, Λόπεζ και Πόρτις μαζί στο παρκέ) παίρνοντας 34 πόντους από το «ζωγραφιστό» έναντι 20 των Σέλτικς.

-Οι ηγέτες των Σέλτικς κάτω από τα στάνταρ τους: Τέιτουμ και Μπράουν έμειναν μακριά από τα στάνταρ τους. Πέτυχαν μαζί 33 πόντους αλλά με μόλις 10/31 σουτ, ενώ ο μεν είχε -8 κι ο δε -12 στο διάστημα που ήταν στο παρκέ. Ανάλογα κακή εμφάνιση είχε και ο Σμαρτ, που έμεινε στους 10 πόντους με 3/11 σουτ.

-Αχτίδα φωτός ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς: Αν ένας παίκτης των Σέλτικς διασώθηκε και στάθηκε στο ύψος του ήταν ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Ο σέντερ της Βοστώνης στάθηκε καταπληκτικά στον αμυντικό του ρόλο και είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες των Μπακς είχαν 0/11 σουτ απέναντί του! Ακόμη κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 0/5 απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο (9/20 απέναντι στους άλλους παίκτες των Σέλτικς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x