sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχουν μόνο ο Κριστιάνο και ο Μπενζεμά…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε στη Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε αίγλη, με τους Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ να ακολουθούν. Ωστόσο, πριν από αυτούς υπήρχαν και άλλοι σταρ…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παγκόσμιος σταρ, ουσιαστικά, που αφήνει την Ευρώπη για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας. Πριν από έξι μήνες ο Πορτογάλος αποφάσισε να μετακομίσει στην ασιατική χώρα, προσθέτοντας λάμψη και αίγλη σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής ταχύτητας και ποιότητας.

Πλέον, το «παράδειγμα» του Κριστιάνο ακολουθούν τόσο ο Καρίμ Μπενζεμά, όσο και ο Ενγκολό Καντέ με εκατοντάδες εκατομμύρια να μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Με την ιδιωτικοποίηση των συλλόγων στη χώρα δε, αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ τα χρήματα που θα δοθούν σε ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα όσους αρχίζουν να… ξοφλίζουν, να περνάνε τα χρόνια ή να προέρχονται από αρκετούς τραυματισμούς και να ψάχνουν ένα από τα τελευταία καλά συμβόλαια της καριέρας τους.

Βέβαια, δεν βρίσκει κανείς μόνο μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Παρατηρεί κανείς πως υπάρχουν παίκτες που είναι νεότεροι και σίγουρα δεν είναι… τελειωμένοι, αλλά θέλησαν να γεμίσουν τις τσέπες τους και κοίταξαν πρωτίστως τα χρήματα. Δεν είναι κακό, φυσικά, αφού ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Άλλωστε και το ποδόσφαιρο είναι το… χόμπι που έγινε δουλειά γι’ αυτούς και άπαντες «δουλεύουν» για τα χρήματα. Κανείς, σχεδόν, δεν το κάνει για να περνάει η ώρα του…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λοιπόν, είναι αναμφίβολα ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος. Τα χρήματα που λαμβάνει είναι λίγο πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ και καλώς ή κακώς κανείς δεν μπορεί να του πάρει αυτόν τον τίτλο. Εκτός και αν δεχόταν ο Λιονέλ Μέσι την πρόταση της Αλ Χιλάλ, έπαιρνε 1,2 δισ. ευρώ για μια διετία και… έσβηνε από τα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας το όνομα του Πορτογάλου.

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Ασφαλώς, τεράστιο όνομα για το όχι και τόσο ποιοτικό πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας που δείχνει ότι θέλει να ανέβει και να προσελκύσει σπουδαίους παίκτες είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Με τριετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, ο Γαλλοαλγερινός φορ θα φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ ως έσοδα αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Με τον Ενγκολό Καντέ να έρχεται και αυτός, παρότι στα 32 του, να βάλει 100 εκατ. ευρώ ετησίως στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Η Αλ Νασρ του Κριστιάνο, πάντως, έχει αρκετά καλά ονόματα. Με τον Ταλίσκα να είναι ένας εξ αυτών, αλλά να έχει δείξει εξ αρχής την «αγάπη» του για το χρήμα, αφού μετά από μια εξαιρετική διετία στην Μπενφίκα άρχισαν οι περιπλανήσεις σε Τουρκία, Κίνα και την τελευταία διετία σε Σ. Αραβία. Συμπαίκτης των δύο προαναφερθέντων ο επίσης 29χρονος Πίτι Μαρτίνες, ο οποίος θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έβγαλε προ ετών η Ρίβερ Πλέιτ αλλά στη συνέχεια πέρασε από το MLS και την Ατλάντα, ενώ πλέον βγάζει πολύ καλά χρήματα στην Αλ Νασρ εδώ και τρία χρόνια.

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Αρκετά ακόμη ονόματα που δεν τα γνωρίζουμε ιδιαίτερα, αλλά φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους με πετροδόλαρα… Διότι σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη καριέρα στη χώρα τους ο Αργεντινός κίπερ Αγκουστίν Ρόσι (Αλ Νασρ), ο Γαλλοτυνήσιος εξτρέμ Ναΐμ Σλιτί (Ετιφάκ), ο Ιταλοβραζιλιάνος χαφ Ιγκόρ Κονοράδο (Αλ Ιτιχάντ). Παρόλα αυτά, φρόντισαν χωρίς ιδιαίτερη καριέρα και προδιαγραφές να βρουν την άκρη για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Ο Γκρέγκορζ Κριχόβιακ, άλλοτε χαφ της ΑΕΚ, συνεχίζει την καριέρα του στη χώρα για λογαριασμό της Αλ Σαμπάμπ, έχοντας συμπαίκτη τον Σάντι Μίνα, ο οποίος αποχώρησε από την Θέλτα λόγω μπλεξιμάτων με τον νόμο και ενός φερόμενου βιασμού μιας κοπέλας.

Στην Αλ Νασρ αγωνίζεται, επίσης, ο Νταβίντ Οσπίνα, γνωστός κίπερ με σπουδαία καριέρα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Ο Μούσα Μαρεγκά με μεγάλη θητεία στην Πόρτο φοράει τη φανέλα της Αλ Χιλάλ, ενώ ο Ρόμπιν Κουάεσον που έχει περάσει από ΑΪΚ, Παλέρμο και Μάιντζ, συνεχίζει στην Ετιφάκ.

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Ο Φάμπιο Μάρτινς πέρασε τη μισή του καριέρα στην Πορτογαλία παίζοντας μεταξύ άλλων σε Πόρτο, Μπράγκα, αλλά πλέον παίζει στην Αλ Καλίτζ, ενώ ο πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αλεκσάντρου Μιτρίτσα, φοράει τη φανέλα της Αλ Ραέντ.

Ο Κρίστιαν Τέγιο είναι ένα από τα σπουδαία ταλέντα της Masia που δεν έκανε τελικά την καριέρα που αναμενόταν, περνώντας από Φιορεντίνα, Πόρτο, Μπέτις, Λος Άντζελες και πλέον… Αλ Φατέχ. Ο Λουτσιάνο Βιέτο συνεχίζει στην Αλ Νασρ, έχοντας ως παρακαταθήκη τη θητεία σε Βιγιρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Φούλαμ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Προ τριετίας πήγε στην Αλ Χιλάλ, πλέον είναι στην Αλ Σαμπάμπ ως δανεικός!

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Αντρέ Καρίγιο, Οντιόν Ιγκάλο είναι ορισμένοι επιθετικοί που φόρτωσαν με γκολ τα δίχτυα των τερμάτων στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ, ενώ ο Έβερ Μπανέγα, ο Αργεντινός μαέστρος, παίζει εδώ και μια τριετία στην Αλ Σαμπάμπ και βγάζει… ξεκούραστα μπόλικα χρήματα. Ας βάλουμε εδώ και τον Φελίπε Καϊσέδο με μεγάλη καριέρα σε Serie A, ο οποίος από πέρυσι αγωνίζεται στην Άμπα!

Οι γνωστοί ποδοσφαιριστές δεκάδες, αλλά το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει την άνοδο και την εξέλιξη που θα ήθελαν στη χώρα. Πλέον, με τα ακόμη περισσότερα χρήματα που αναμένεται να ξοδευτούν, άπαντες ελπίζουν πως θα λειτουργήσουν ως μαγνήτης για να προσελκύσουν νέους παικταράδες και ακόμη μεγαλύτερους σταρ…

Σ. Αραβία: Οι σταρ του πρωταθλήματος μετά τον Κριστιάνο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x