sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έτσι… βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ!

Ο Κώστας Μιαούλης αναλύει στο sport-fm.gr τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ έβγαλε… εκτός λειτουργίας τον Παναθηναϊκό, για να πάρει ένα σπουδαίο διπλό με ανατροπή μέσα στο κάστρο του!

Η ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ, κατόρθωσε, όχι μόνο να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά να πάρει μια σημαντική παρτίδα για την έκβαση του τίτλου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με το διπλό στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ένα ιδανικό τακτικά παιχνίδι, ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα, παρά τη δεδομένη κόπωση, που είχε από το ματς με την Μπράιτον.

Το sport-fm.gr αναλύει τα σημεία κλειδιά, που οδήγησαν την νταμπλούχο στην επικράτηση.

Φρεσκάρισμα πάνω από 50%


Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με έξι στα δέκα νέα πρόσωπα από αυτούς, που έπαιξαν στο Μπράιτον, έναντι των τριών αλλαγών, που είχε ο αντίπαλός της. Οι Ρότα, Κάλενς, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ, Ελίασον, ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σύγκριση με την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να έχει πρώτα από όλα την ευχέρεια να αντιδράσει άμεσα σε μια αρνητική εξέλιξη στην εκκίνηση του παιχνιδιού και να μπορεί να βγάλει με άνεση το παιχνίδι από άποψη δυνάμεων μέχρι το φινάλε!

Μan to man παντού


Ο Τσούμπερ είναι ο καλύτερος σε απόδοση, όχι μόνο για την ασίστ που βγάζει και το γκολ της ισοφάρισης που σημειώνει, μα γιατί ήταν εκείνος που ουσιαστικά απονεύρωσε τους «πράσινους», πέφτοντας πάνω στον Πέρεθ. Κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού είχε συνεχώς πάνω του έναν αντίπαλο, πριν καν πάρουν την μπάλα. Για την ακρίβεια, οι παίκτες της Ένωσης απαγόρευσαν σε πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα στους παίκτες του «τριφυλλιού» να παίξουν κάθετα, να βγάλουν γρήγορο τρανζίσιον από άμυνα σε επίθεση, ενώ τους ανάγκαζαν σε πολλά αβίαστα λάθη, αλλά και γυρίσματα στον τερματοφύλακα. Αξίζει να σημειώσει κανείς πως ακόμα και ο Μπρινιόλι που κάνει πάντα σωστό χτίσιμο, είχε πολλές μεταβιβάσεις σε μαρκαρισμένους συμπαίκτες του. Bonus και το γεγονός πως ο Μπερνάρ αναγκάστηκε να γυρίζει πολλά μέτρα πίσω για να πάρει την μπάλα στα πόδια του.

Μέτρα και δεύτερες μπάλες


Η ΑΕΚ αμέσως μετά το γκολ που δέχεται βρίσκεται πολύ ψηλά στο μισό του Παναθηναϊκού. Δίχως να συναντά ιδιαίτερη αντίσταση από τη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού», αφού ο Πέρεθ δεν είχε την απαραίτητη συμπαράσταση από τους Βιλένα και Τζούριτσιτς. Αυτό υποχρέωσε σε πολλές περιπτώσεις τα στόπερ του Παναθηναϊκού να βγαίνουν στα πλάγια και να δημιουργούν καταστάσεις υπεραριθμίας. Είναι ενδεικτικό πως η ΑΕΚ σκοράρει στην ισοφάριση με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, αφού έχουν χαθεί μαρκαρίσματα με τον Σένκεφελντ να βγαίνει να βοηθήσει αφού τον είχε τραβήξει εκεί ο Γκαρσία. Ο Ολλανδός σπεύδει να βοηθήσει τον Γεντβάι, για να βρεθεί μόνος ο Τσούμπερ και να σκοράρει. Η ΑΕΚ πήρε τεράστιο αριθμό από δεύτερες μπάλες και αυτό είχε κομβική σημασία στην έκβαση του ντέρμπι.

Πεινασμένη αγέλη


Οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν πιο αποφασισμένοι σε όλες τις μονομαχίες. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός πως ο Ιταλός ρέφερι άφησε το παιχνίδι χωρίς να σταματά τη ροή του ματς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει τη συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών, κάτι που άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Συνολικά, στον δυναμισμό του παιχνιδιού η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στο physical game έναντι των άλλων διεκδικητών σε ένα απαιτητικό ματς και βέβαια φάνηκε πως ήταν και πολύ καλύτερα ψυχολογικά προετοιμασμένη για τούτο το ματς από τον αντίπαλο της.

Βάθος πάγκου


Σήμερα η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια να φέρει κόσμο από τον πάγκο που άλλαξε και τον αγώνα. Ο κορυφαίος ή αν θέλετε ο πιο επιδραστικός των αλλαγών είναι ο Ροδόλφο Πισάρο. Ο Μεξικανός μπήκε και άνοιξε το γήπεδο στο πλάτος και έχει συμμετοχή στο γκολ της νίκης, αφού ανοίγει το γήπεδο για τον Τσούμπερ που κάνει την τελική πάσα με τη σειρά του στον Πινέδα. Ο Γιόνσον πρόσφερε πολλά στο κέντρο όταν μπήκε, ο Αραούχο έτρεξε και κράτησε μπάλα, ο Μάνταλος βοήθησε και αμυντικά όσο μπήκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x