sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η όμορφη, το τέλος και ο… οδηγός: Τι κρατάμε από τα ματς της 5ης αγωνιστικής!

Η 5η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο! Τι κρατάμε από τα επτά ματς του σαββατοκύριακου.

Τέλος και η 5η αγωνιστική και τώρα… διακοπή!

Η Super League κατεβάζει ρολά για την ώρα, καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

Η πέμπτη «στροφή», λοιπόν, του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο!

Τι κρατάμε από τα επτά ματς του σαββατοκύριακου; Πραγματικά, πολλά και διάφορα…

Τι χάσαμε… τι έχασαν!


Το Ατρόμητος-Λαμία είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, οπότε, δυστυχώς, δεν είδε αρκετός κόσμος την τρελή ματσάρα του Περιστερίου! Εύλογα, θα αναρωτηθεί κανείς, «πώς γίνεται τότε να έληξε 0-0;». Και όμως, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, παίχτηκε τρομερό ποδόσφαιρο, το οποίο έχασαν, όπως προαναφέραμε, πολλοί. Παράλληλα, βέβαια, τα… έχαναν και οι δύο αντίπαλοι, αφού είχαμε απίστευτες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία πιο απειλητική στο δεύτερο, με δοκάρι του Ντε Βινσέντι στο 47', αλλά διπλό δοκάρι είχε και ο Ατρόμητος στο 90'+6', μετά από εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες! Τελικά, «κάγκελο», 0-0.


Κυρίαρχη και… όμορφη


Ασυζητητί, η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος. Και μάλιστα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία εξαιρετική -όπως δείχνει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος- ομάδα. Η «Ένωση», ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό, όχι απλά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έπαιξε και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Έβγαλε συνδυασμούς, με την μπάλα να… κρύβεται σε δυο-τρεις περιπτώσεις, και τους Σιμάνσκι-Γκατσίνοβιτς να κάνουν σπουδαία εμφάνιση, τα γκολ, ωστόσο, ήρθαν στο β' μέρος. Ο Λιβάι Γκαρσία, με το δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ, για να έρθει το δεύτερο τέρμα από την κεφαλιά του Μουκουντί και την κόντρα στον Μλάντεν, που «σφράγισε» τη νίκη. Ο Μουκουντί, φυσικά, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα μετά τον τραυματισμό του Τζαβέλλα στα αποδυτήρια, ήταν αλάνθαστος, και έδειξε πως είναι και αυτός, όπως και ο Βίντα… θεριό! Αρχοντικά στόπερ αμφότεροι, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τους δούμε μαζί στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ.


Οδηγός


Ατελείωτο πάρτι στη Λεωφόρο! Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με σπασμένα φρένα και είχε για οδηγό τον απίθανο Αϊτόρ! Ποιος να το 'λεγε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Ισπανός εξτρέμ, μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, θα έχει πετύχει ισάριθμα γκολ, και θα τον πίστευε! Ο 26χρονος ήταν διαστημικός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και με το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, οδήγησε το «τριφύλλι» στο άνετο 3-0 και στο 5/5 στη Super League! Οι «πράσινοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι να φωνάζουν ότι φέτος πάνε για τον τίτλο, κλείνοντας αυτό το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος στην κορυφή με το απόλυτο των βαθμών και… αεράτοι από τους υπόλοιπους!


Απόρθητη Βοιωτία


Από το Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (1-1) μπορούμε να κρατήσουμε καταρχήν δύο πράγματα: Πρώτον, οι Αρκάδες συνεχίζουν να μην μπορούν να νικήσουν. Μάλιστα, εκείνοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Δεύτερον, ο Λεβαδειακός μόνο… ψαρωμένος δεν εμφανίζεται μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στη Super League και την επάνοδό του στα «σαλόνια». Βάζει πολύ δύσκολα σε όλους! Ένα τρίτο, ωστόσο, που ανακαλύψαμε και κρατάμε είναι ότι οι Βοιωτοί παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους από τον Μάιο του 2021! Πέρυσι στη Super League 2 δεν έχασαν ποτέ στο γήπεδό τους και το σερί συνεχίζεται και φέτος! Τελευταία εντός έδρας ήττα, συγκεκριμένα, ήταν στις 5/5/21 από τον Εργοτέλη.

Super League: Τι κρατάμε από την 5η αγωνιστική

Buzzer beater


Ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματά του -και τις δεδομένες ελλείψεις του στο ρόστερ- έφτασε μια ανάσα από το να βάλει άλλο ένα «τρίποντο» στο σακούλι και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή του ΟΦΗ. Λογάριαζε, όμως, χωρίς ένα δικό του παιδί… Ο Απόστολος Διαμαντής, που έχει χαρίσει στους Κρητικούς και τη μοναδική τους νίκη στο πρωτάθλημα έως τώρα, το «διπλό» στον Βόλο, τέζαρε την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε με γκολ στο 102', διαμορφώνοντας το τελικό 1-1! Και όχι μόνο. Το παιδί, πάνω στη στιγμή για το… buzzer beater, ξέσπασε και πανηγύρισε έξαλλα, ζητώντας συγγνώμη μετά στις δηλώσεις του, καθώς από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την καριέρα του! Μάγκας.


Τέλος


Μία κομβική, αν μη τι άλλο, στιγμή στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι το Άρης-Ολυμπιακός και τα… μεθεόρτιά του! Το παιχνίδι έληξε με τους «κίτρινους» να φτάνουν σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο με το 2-1 και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά, αλλά αυτό, φυσικά, που θα μας μείνει είναι το τέλος του Κάρλος Κορμπεράν από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Μετά από 1,5 μήνα ο Ισπανός τεχνικός αποχαιρέτησε και οι Πειραιώτες βγαίνουν ξανά στην αγορά για νέο προπονητή, ψάχνοντας… γιατρειά για τα σοβαρά προβλήματά τους!

Super League: Τι κρατάμε από την 5η αγωνιστική

Πρώτη


Ο Βόλος νίκησε δίκαια 2-0 τον Ιωνικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο με γκολ των νεοαποκτηθέντων Οζέγκοβιτς και Λούνα και στο… παρά ένα της διακοπής, «έγραψε» την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλοί έχουν πετύχει πάλι… διάνα στις μεταγραφές, καθώς ο πρώτος σκόραρε ξανά μετά το γκολ του στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο δεύτερος έχει κάνει μυθικό παιχνίδι! Όσο για τον Ιωνικό, ψάχνουμε να βρούμε πού έχει πάει η ομάδα που εντυπωσίασε πέρυσι και έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα πλέι άουτ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x