sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Άχαστος» ο Ολυμπιακός όταν έπαιξε με Παναθηναϊκό και μετά είχαν ματς στην Ευρώπη!

Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει πόσα ήταν και τι έγινε στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό πριν από αγώνες των δύο «αιώνιων» στην Ευρώπη…

Μια νέα συνθήκη καλούνται να διαχειριστούν φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά από αρκετά χρόνια. Και αν για τους Πειραιώτες είναι μάλλον συνηθισμένη διαδικασία, σε ό,τι αφορά στο «τριφύλλι» έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία ανάλογη φορά…

Σε τί αναφερόμαστε; Στο γεγονός ότι, οι δύο «αιώνιοι» -όπως και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ επίσης, που είναι όμως κι αυτοί «μαθημένοι»- καλούνται φέτος να συνδυάσουν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους με τα ευρωπαϊκά ματς!

Όπου… συνδυασμός, μάλιστα, βάλτε και τις περιπτώσεις στις οποίες ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό όπως εν προκειμένω -αλλά και αντίστροφα- διεξάγεται ακριβώς πριν οι δύο αντίπαλοι αγωνιστούν εκτός συνόρων.

Το ματς των «ερυθρόλευκων» με τη Γουέστ Χαμ στο Φάληρο, αλλά και εκείνο των «πράσινων» κόντρα στη Ρεν στη Λεωφόρο -αμφότερα εξίσου σημαντικά για την περαιτέρω παρουσία των δύο ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA- έπονται του κυριακάτικου ντέρμπι, ως γνωστόν.

Σπάνια περίπτωση, με κερδισμένο τον Ολυμπιακό!


Κάτι το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμβεί ξανά, όλες κι όλες, μόνο τέσσερις φορές, προς επίρρωση των όσων προαναφέραμε. Σε κάθε περίπτωση, δε, η προϊστορία είναι αν μη τι άλλο ένας καλός «οιωνός» για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το αποτέλεσμα που την περιμένει…

Πώς να γίνει κι αλλιώς, βλέπετε, από την στιγμή που, φιλοξενούμενος ή γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει σε κανένα από τα τέσσερα… συναπαντήματά του με τον Παναθηναϊκό, προτού ακολουθήσει ευρωπαϊκό ματς και για τις δύο ομάδες;

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τι έγινε σε ντέρμπι πριν από Ευρώπ

Για την ακρίβεια, οι Πειραιώτες μετρούν δύο νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες με τον συνολικό απολογισμό τερμάτων να είναι, προφανώς κι αυτός με το μέρος τους και τα γκολ 5-1 αντίστοιχα!


Όχι και… άσχημο ρεκόρ, το οποίο ενδέχεται να παίξει κι αυτό τον δικό του, μικρό ή μεγάλο ρόλο σε επίπεδο ψυχολογίας, με το «τριφύλλι» στον αντίποδα να καλείται να σπάσει την αρνητική για εκείνο παράδοση, αν θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε φετινό ντέρμπι.

Το sport-fm.gr σας θυμίζει τα τέσσερα… επίμαχα ντέρμπι «αιωνίων»…

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (22/11/2003)


Ωραίο το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καμάρας», για την 11η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων στις κερκίδες και το 1-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες τους.

Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται στο 37’, από την ωραία κεφαλιά πάσα του Παπαδόπουλου και το πλασέ στην κίνηση με το δεξί του Κωνσταντίνου, που καταλήγει κάτω από τα πόδια του Κατεργιαννάκη.

Για να έρθει η ισοφάριση από πλευράς γηπεδούχων με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Γεωργιάδης σεντράρει από δεξιά και ο Στολτίδης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας του Νικοπολίδη.

Τρεις ημέρες μετά, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League της σεζόν 2003-04, μένοντας στο 2-2 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Ενώ την… επόμενη, ο Παναθηναϊκός χάνει με 1-0 στο ΟΑΚΑ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο 5ο γκρουπ της διοργάνωσης.



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (04/12/2004)


Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπαίνει με το… δεξί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πρώτο ντέρμπι του νεότευκτου λόγω Ολυμπιακών Αγώνων φαληρικού σταδίου.

Κερδίζοντας με 1-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του τότε πρωταθλήματος, χάρη σε μια πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, στο 30ο λεπτό! Με τον Γκονζάλες να αποβάλλεται παράλληλα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι...

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, φιλοδωρεί με μια… τεσσάρα την Αϊντχόφεν στις 7 Δεκέμβρη στο «Απόστολος Νικολαϊδης», νικώντας την με 4-1 για την 6η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Αντιθέτως, μια ημέρα μετά, ο Ολυμπιακός ηττάται με 3-1 από τη Λίβερπουλ, στο «Άνφιλντ», στο 1ο γκρουπ της ίδιας διοργάνωσης.



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0 (02/09/2007)


Με εμφανή τα «σημάδια» από το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μένουν στο «φτωχό» 0-0, στη Λεωφόρο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Λούα Λούα καταγράφει την μεγαλύτερη -αλλά… χαμένη- ευκαιρία για να σκοράρει, ωστόσο το πλασέ του από διαγώνια και δεξιά της περιοχής με άδεια εστία, σταματάει στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Μάλαρτζ, στο 23’.

Ενώ από εναέρια σύγκρουση του με τον Λεοντίου, στο 69ο λεπτό, ο δεύτερος τραυματίζεται πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστικά αλλαγή έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού σε… έξι διαφορετικά σημεία στο γόνατό του!

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δε, οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν στις 17/09 τη Λάτσιο κεκλεισμένων των θυρών, στην πρεμιέρα τους στον 3ο όμιλο του Champions League, μένοντας στο 1-1. Με την ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο να επικρατεί δύο ημέρες μετά στην Σλοβακία της Αρτμέντια με 2-1 και ανατροπή, στον 1ο γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA.



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (06/11/2016)

Και φτάνουμε στην τελευταία χρονικά περίπτωση ανάλογη αυτής που έχουμε μπροστά μας. Την σεζόν 2016-17 και πάλι στο «Καραίσκάκης», για την 10η «στροφή» της Super League, όταν και καταγράφεται το εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα…

Με το τελικό 3-0 από… ημίχρονο να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ως προς την ανωτερότητα του τότε νικητή! Χάρη σε δύο ασίστ του Φορτούνη -μέσω κόρνερ και φάουλ- και ισάριθμες κεφαλιές των Μποτία και Ιντέγε, στο 21’ και στο 44’ αντίστοιχα κι ενώ ενδιάμεσα σκοράρει ο Ελιουνούσι, στο 26ο λεπτό.

Ενώ η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Βιγιαφάνιες από τον Μποτία, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αλλά ο Λεντέσμα αστοχεί.

Όμως, στις 24/11, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιούνγκ Μπόις για τον 2ο όμιλο του Europa League, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, μένει στο 1-1. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, ο Παναθηναϊκός χάνει με 2-0 από τον Άγιαξ για το 7ο γκρουπ της ίδιας διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x