sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός - Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του πρώτου γύρου

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και μια σειρά από στατιστικά επαληθεύουν ότι υπήρξε η καλύτερη ομάδα στο πρώτο μισό της Stoiximan Super League! Το sport-fm.gr αναλύει…

Ο πρώτος γύρος της Stoiximan Super League αποτελεί, εδώ και κάποιες ώρες, παρελθόν, με τις 14 ομάδες να έχουν ολοκληρώσει άπασες τις υποχρεώσεις τους μετά και τα παιχνίδια της Δευτέρας (04/12).

Με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με το ευρύ 4-0 τον ΟΦΗ και να τερματίζει στην κορυφή της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, στέλνοντας «μήνυμα» προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσει ξανά… δυναμικά και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο!

Παράλληλα, το «τριφύλλι» κατάφερε να κερδίσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, για δέκατη φορά στην ιστορία του στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.



Ελπίζοντας, προφανώς, πως θα είναι εκείνο που θα καταφέρει να κόψει πρώτο το νήμα και στο τέλος της σεζόν, όταν και θα μετράει σαφώς περισσότερο…

Και αν το συγκεκριμένο γεγονός δεν συνιστά… κατόρθωμα, αλλά ούτε αποτελεί και εχέγγυο για την τελική επίτευξη του μεγάλου στόχου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των ποδοσφαιριστών του, αν μη τι άλλο έχει την δική του σημασία.

Κυρίως για το ότι, με τις έως τώρα εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα και το… καρπούζι της Ευρώπης στην ίδια μασχάλη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως -συνολικά- αποτελεί την καλύτερη ομάδα του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League!



Με τα επιτεύγματα του στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει να αποτυπώνονται ξεκάθαρα μέσω των αριθμών και μιας σειράς από στατιστικά, τα οποία έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές και θα τα εξετάσουμε παρακάτω…

Ρεκόρ για τον 21ο αιώνα!


Ξεκινώντας από τα… βασικά, ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα καθώς και την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Μετρώντας 36, 8 και +28 τέρματα αντίστοιχα, ή, αν προτιμάτε 34, 9 και +25 μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αφαιρώντας δύο και προσθέτοντας ένα γκολ από την κατακύρωση με 3-0 του ντέρμπι στο Φάληρο με αντίπαλο στον Ολυμπιακό και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Ακόμα και έτσι, πάντως, η πρωτιά θα του μείνει, έστω και αν θα έχει… παρέα.

Αξίζει να επισημανθεί, δε, πως αυτές οι δύο αποτελούν και τις κορυφαίες επιδόσεις του 21ου αιώνα στην ιστορία του Συλλόγου, με την όποια «βαρύτητα» προσθέτει αυτό το milestone!

Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί από κάθε αντίπαλό τους, καθώς χρειάζονται 4,97 προσπάθειες για να σκοράρουν. Κάτι που έχουν κάνει, μάλιστα, σε 12 από τα 13 παιχνίδια τους στην Λίγκα.

Ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος και στις ασίστ, έχοντας 22 στο ενεργητικό του μετά από 13 αγωνιστικές και μέσο όρο 1,69 ανά ματς…

Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του α' γύρου

Ένα ακόμα «παράσημο» για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι και το ότι αποτελεί τη μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό νικών, έχοντας φτάσει τις 10!

Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στην Stoiximan Super League και μάλιστα… μακράν της δεύτερης, με απολογισμό 6 νίκες και 1 ήττα.

Μοναδικό μελανό σημείο στην μέχρι σήμερα πορεία της, είναι το γεγονός ότι είναι πρώτη σε λάθη έχοντας υποπέσει σε 548.

Η… χαρά του «νίκη με over 2,5 γκολ»

Πηγαίνοντας σε πιο… εξειδικευμένα στατιστικά, συναντάμε μια συνθήκη η οποία ενδεχομένως να μην έχει λάβει την αναγνώριση που της αξίζει, αλλά κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους τους φίλους του Παναθηναϊκού…

Με την αγαπημένη τους ομάδα να έχει κερδίσει 6 από τα 12 παιχνίδια (σ.σ. δεν συνυπολογίζεται το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», αφού το πήρε άνευ αγώνα) με διαφορά τριών τερμάτων και… πάνω!



Μετρώντας τρεις πεντάρες σε Ατρόμητο και Πανσερραϊκό εντός έδρας και στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, δύο τεσσάρες την πρόσφατη επί του ΟΦΗ στη Λεωφόρο και το «διπλό» επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», καθώς επίσης και την τριάρα στην πρεμιέρα (σ.σ. λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Ατρόμητο) του φετινού πρωταθλήματος επί του Βόλου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μια ματιά, δε, στο τι κάνει ο… ανταγωνισμός μας δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι ανάλογο 5 φορές, ο ΠΑΟΚ 4, η ΑΕΚ 3 και ο Άρης 1.



Ιωαννίδης και Παλάσιος οι μπροστάρηδες


Σε ατομικό επίπεδο, τώρα, τα… φώτα πέφτουν πάνω σε δύο ποδοσφαιριστές των «τριφυλλοφόρων» και δικαιολογημένα, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια.

Για τους Φώτη Ιωαννίδη και Σεμπάστιαν Πάλασιος ο λόγος, με τον 23χρονο σέντερ φορ να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 5 τέρματα και τρίτος γενικά στο πρωτάθλημα μαζί με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Την ώρα που ο Αργεντινός εξτρέμ είναι πρώτος πασέρ με 4 ασίστ και δεύτερος συνολικά στη Stoiximan Super League μαζί με τους Ματέους Μπαρμπόσα και Νίκλας Ελίασον.

Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του α' γύρου

Συνδυαστικά, μάλιστα, οι δύο τους είναι οι πιο επιδραστικοί παίκτες του ρόστερ στου… δρόμου τα μισά, αφού έχουν από 8 scoring points!

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντράζ Σπόραρ χρειάζεται 3,8 προσπάθειες για να πετύχει ένα γκολ, όπως και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον οποίο συγκατοικούν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του α' γύρου

Τις περισσότερες πάσες από πλευράς Παναθηναϊκού έχει δώσει ο Μπερνάρ Ντουάρτε, 82 το σύνολο, όντας τέταρτος στο πρωτάθλημα.

Ενώ καλύτερο ποσοστό στα γεμίσματα είναι αυτό του Φίλιπ Μλαντένοβιτς με 26/68, επίδοση που είναι η πέμπτη κορυφαία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x