Πόλο

Final Four Κυπέλλου πόλο: O παράγοντας βροχή και η επιβεβαίωση των φαβορί

Λίγο πριν τους τελικούς του Final Four του Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών, το sport-fm.gr στέκεται σε όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στη Λάρισα.

Γλυφάδα-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη. Αυτά είναι τα ζευγάρια των τελικών του Final Four του Κυπέλλου, που το βράδυ θα έχουν «βγάλει» τους δύο μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης, της πρώτης που γίνεται ταυτόχρονα στη χώρα μας για Άνδρες και Γυναίκες. Το sport-fm.gr βρίσκεται στη Λάρισα και καταγράφει όλα όσα... μικρά έγιναν την πρώτη μέρα (16/4) και όσα περιμένουμε να γίνουν σήμερα (17/4)!


Η τηλεοπτική μετάδοση και ο καμένος πυλώνας

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ημιτελικού ανάμεσα στον Υδραϊκό και τη Βουλιαγμένη, ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες που φωτίζουν την πισίνα έσβησε. Αυτό συνέβη καθώς προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο κατάστρεψε ένα μεγάλο μέρος μεν του φωτισμού, όχι όμως ικανό να δημιουργήσει πρόβλημα στους παίκτες. Ο τελικός των γυναικών θα έχει τη δυνατότητα του φυσικού φωτισμού, όμως στους άνδρες όσο περνάει η ώρα θα χρειαστούν οι προβολείς, με την ΕΡΤ να έχει αυτή τη δική της ανησυχία για το πώς θα δείχνει η εικόνα με χαμηλό φωτισμό.


Το μεγάλο ερωτηματικό

Η επιλογή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Πολιτείας είναι ναι μεν η καλύτερη λύση στην πόλη της Λάρισας, αλλά το γεγονός ότι μιλάμε για ανοιχτό, κρύβει κινδύνους με βασικότερο τον παράγοντα καιρικά φαινόμενα. Χθες (16/4) κατά τη διάρκεια των ημιτελικών έπεσαν κάποιες ψιχάλες και περιμένουμε τι θα γίνει απόψε (17/4) με τον καιρό να είναι ήδη κλειστός. Αν μιλάμε για το σενάριο της απλής βροχής, δεν θα επηρεαστεί κάπου η διοργάνωση, αν όμως ξεφύγουν τα πράγματα με καταιγίδες καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα πράγματα περιπλέκονται με πρώτο μέλημα την υγεία των αθλητών.

Final Four Κυπέλλου Πόλο: Η πρώτη μέρα στη Λάρισα

Οι παραλίγο εκπλήξεις

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είχε πρόβλημα κόντρα στον Εθνικό, μιας και χωρίς να κάνει σούπερ εμφάνιση πήρε μια διαφορά ασφαλείας +3 από νωρίς την οποία φρόντισε να διατηρήσει. Έτσι και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή με τον Έλληνα κόουτς να δίνει έντονες οδηγίες τους παίκτες του για να τους ξυπνήσει, με τους «ερυθρόλευκους» να ανεβάζουν στροφές και να αφήνουν εκτός την ΑΕΚ.


Ο Υδραϊκός φλέρταρε ζεστά με την παρθενική του συμμετοχή στον τελικό, όμως λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ισοφαρίστηκε από τη Βουλιαγμένη, η οποία αν και ζορίστηκε παραπάνω από ότι θα περίμενε κανείς, θα διεκδικήσει την κούπα. Στο πρώτο ματς της χθεσινής ημέρας (17/4), ΑΕΚ και Γλυφάδα έδωσαν μια σούπερ παράσταση, με την ομάδα των Νοτίων Προστίων να κάνει την ανατροπή στο φινάλε και να περνά στον τελικό, με την «Ένωση» μάλιστα να βγάζει λίγο αργότερα και ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Final Four Κυπέλλου Πόλο: Η πρώτη μέρα στη Λάρισα

Το εξαιρετικό κλίμα

Για όποιον μπορέσει να ζήσει από κοντά τους αθλητές σε τέτοια τουρνουά, είναι εύκολο ότι μιλάμε για μια μεγάλη παρέα. Σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας πολλές φορές και οι διαφορετικοί στόχοι δεν αφήνουν τα ίδια περιθώρια για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο το κλίμα ανάμεσα σε όλες τις ομάδες είναι εξαιρετικό. Ακόμα και αν υπάρχουν μονομαχίες, διαμαρτυρίες ή κόντρες μέσα στο νερό, οι αθλητές αυτοί έχουν προσαρμοστεί στο να τις διατηρούν εκεί μέσα. Μάλιστα αν και κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν χθες (17/4), έμειναν σήμερα στη Λάρισα για να δουν από κοντά τους τελικούς.


Η ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι θεατές

Σε οποιοδήποτε άθλημα και να μιλάμε, η παρουσία οπαδών μεγάλων ομάδων στην ίδια διοργάνωση αποτελεί καμπανάκι. Η αστυνομία γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν διπλές συμμετοχές (άντρες και γυναίκες), δημιουργώντας έναν σφιχτό κλοιό εκτός του γηπέδου, με δύο κλούβες να έχουν πάρει θέση από νωρίς, που βέβαια «χάλαγε» λίγο το κλίμα του Final Four, μιας και νόμιζες ότι έχεις κάνει και κάτι με τόσα μάτια να σε κοιτούν. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή ευτυχώς με τους φίλους του Ολυμπιακού να έχουν μεμονωμένα σημαντική παρουσία στηρίζοντας την ομάδα τους με τη φωνή τους, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν και αυτές τον κόσμο τους, στην πλειονότητα από συγγενείς και φίλους αθλητών, που έδωσαν μια ευχάριστη νότα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x