sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το τρένο, η επιστροφή στο σπίτι και o… Μπακαμπούμ: Τι κρατάμε από τα ματς της 6ης αγωνιστικής!

Η 6η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο! Τι κρατάμε από τα επτά παιχνίδια του τριημέρου.

Πάει και η 6η αγωνιστική!

Η δράση στη Super League συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο!

Τι κρατάμε από τα επτά παιχνίδια του τριημέρου;

Τι ΔΕΝ κρατάμε θα έπρεπε να είναι το ερώτημα, αφού συνέβησαν… άπειρα πραγματάκια, σε μια «στροφή» του πρωταθλήματος, που θα μας μείνει.

Απόσβεση


Το γειτονικό ντέρμπι, της Λαμίας με τον Λεβαδειακό, άνοιξε το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Super League, το Σάββατο. Οι δύο ομάδες ήταν χωρίς νίκη μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό ήταν το «τρίποντο», για όποια το πετύχαινε. Άλλωστε, μπορεί να λέμε πως είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό το «νωρίς» δεν θα κρατήσει για πάντα. Πρέπει να αρχίσουν να μπαίνουν βαθμοί στα… σακούλια! Σε εκείνο της Λαμίας, λοιπόν, μπήκαν τρεις. Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 με το γκολ του Μποάκι, έκανε σεφτέ στις νίκες και πήρε βαθμολογική ανάσα, ξεκολλώντας από την ουρά. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός παλεύει όλα τα παιχνίδια του, παρέμεινε, ωστόσο, χωρίς ροζ φύλλο και στο ντεμπούτο του Γιάσμινκο Βέλιτς. Τώρα, τι θα θυμόμαστε από το παιχνίδι; Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο πέρα από το γεγονός ότι η Λαμία «έγραψε» την πρώτη της νίκη, μετά από τρεις ισοπαλίες στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και το ότι ο Μποάκι άρχισε την απόσβεση! Πολύ ωραίος παίκτης και όχι κανένας τυχαίος. Ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός έχει πολλές παραστάσεις στην καριέρα του από διάφορα πρωταθλήματα και έχει πετύχει συνολικά 130 γκολ σε 389 εμφανίσεις. Στην περσινή σεζόν έπαιξε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα είχε σκοράρει κατά του Ολυμπιακού στη νίκη των Σέρβων με σκορ 3-1, στους ομίλους του Champions League, τη σεζόν 2019-20. Για να δούμε από εδώ και πέρα…


Κεραστής και… θρύλος!


Φτάσαμε 6η αγωνιστική, και ενώ μεσολάβησε η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, για να δούμε… κανονικό Αστέρα! Τον περσινό, αν θέλετε. Οι Αρκάδες… άλλαξαν και νίκησαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν 2-0 του απογοητευτικού ΟΦΗ. Όπως είπε και ο Ηρακλής Μεταξάς μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τρίπολη, πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του, που οι παίκτες του έβγαλαν στο γήπεδο όσα δουλεύουν στις προπονήσεις. Και φάνηκε. Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κυνικός, αλλά και εντυπωσιακός, βρήκε δίχτυα δύο φορές και «καθάρισε» το ματς απέναντι στην ομάδα του Νιόπλια. Ο Τίλικα με ένα υπέροχο γκολ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 1-0 στο 19' και ο Γκαρντάφσκι στο 44' με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0. Αλλά πίσω από τα δύο τέρματα ήταν άλλος: Ο κεραστής Μπαρτόλο! Ο Αργεντινός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του, καθώς «κέρασε» τα γκολ με τις ασίστ του, είχε πολλά τρεξίματα και συμμετείχε στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ! Κρατάμε, πάντως, από το συγκεκριμένο παιχνίδι και κάτι ακόμα, ιστορικό. Ο αρχηγός Ιγκλέσιας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του φετινό παιχνίδι, στο οποίο πέτυχε κάτι, πραγματικά, φοβερό. Ο 37χρονος εμφανίστηκε για 16η σερί σεζόν στη Super League, σπάζοντας το ρεκόρ του θρυλικού επιθετικού Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος αγωνίστηκε για 15 συνεχόμενες σεζόν φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Θρύλος!

.....

Μπακαμπούμ


Σύμφωνοι. Έχασε και τα… άχαστα! Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι και λίγο πράγμα για την ψυχολογία ενός επιθετικού, στο ντεμπούτο του, μάλιστα, ως βασικός σε μία ομάδα, να πετυχαίνει δύο γκολ. Ο Μπακαμπού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον σαφέστατα βελτιωμένο Ολυμπιακό στο 2-0 επί του Ατρόμητου, στην επιστροφή, δε, του Μίτσελ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με το 4-4-2 να δείχνει πως τους ταιριάζει -τουλάχιστον σε τέτοια παιχνίδια- και με τον Κονγκολέζο να βρίσκει δίχτυα δύο φορές, έφτασαν σε ένα «τρίποντο»… ηρεμίας! Σε κάθε περίπτωση, ο Μπακαμπού έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει πολύ, ειδικά τώρα, που ο Ελ Αραμπί θα απουσιάσει για τον επόμενο μήνα. Στα αξιοσημείωτα του ματς, και το γεγονός ότι μετά από καιρό ο Ολυμπιακός δεν «έφαγε» πολλές φάσεις, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, μία (βάσει αριθμών) από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος έως τώρα!


Φονέας


Πρώτα η ΑΕΚ, μετά ο Ολυμπιακός και τώρα ο Άρης! Ο Βόλος είναι φέτος κανονικός… φονέας των γιγάντων -με όλον τον σεβασμό στον ιστορικό Φωστήρα! Με τον Οζέγκοβιτς να πραγματοποίει άλλη μία τεράστια εμφάνιση, δείχνοντας ότι είναι ικανός να καλύψει το κενό του Φαν Βέερτ (θα φανεί πόσο επάξια), οι Θεσσαλοί ξέραναν και τους «κίτρινους», επικρατώντας με το «καθαρό» 2-0! Τα γκολ για τον θρίαμβο του Βόλου πέτυχαν οι Ντέλετιτς και Μπαριέντος, μέσα σε ένα τρομερό πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη απλά να παρακολουθεί αποσβολωμένος. Ανώμαλη προσγείωση αν μη τι άλλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κατά διαστήματα έδειξε να βρίσκεται σε πανικό! Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Άρης πήρε τα ηνία, έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη την κατοχή μπάλας, αλλά μέχρι εκεί… Πρέπει, φυσικά, να αναφέρουμε ότι δεν γίνεται, απλά, να ξεχάσουμε ποτέ τη ΜΥΘΙΚΗ ντρίμπλα του Πάολο Φερνάντες, και ας μη μέτρησε ποτέ η φάση! Δεν τα βλέπουμε πολύ συχνά αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δεν θα ξεχαστεί και γρήγορα η… αλητεία του Ισπανού!




Τρένο


Δεν έχει… σταματημό το πράσινο τρένο! Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, κάνοντας, για την ώρα, την τέλεια χρονιά, καθώς πέρασε και από την Τούμπα, για το «έξι στα έξι» στο πρωτάθλημα! Οι «πράσινοι», μάλιστα, βρέθηκαν και στο δεύτερο φετινό τους ντέρμπι -μετά την ΑΕΚ, στη Λεωφόρο- πίσω στο σκορ, αλλά έκαναν και πάλι μία τρομερή ανατροπή, για να φτάσουν στην τεράστια νίκη με σκορ 2-1! Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος… Ο Αϊτόρ, με τον Ισπανό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας, φτάνοντας τα επτά στη Super League! Ασταμάτητος και αυτός, όπως και η ομάδα του, που πια δεν το φωνάζει, αλλά… ουρλιάζει ότι πάει για τον τίτλο! Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν στραβά για το «τριφύλλι», αφού πριν το ματς τέθηκαν εκτός Βέρμπιτς και Παλάσιος! Παρ' όλα αυτά, το «διπλό» ήρθε και ο Παναθηναϊκός… χάθηκε στην κορυφή!

Καρέλαρος!


Το έχουμε ξαναγράψει. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπει κανείς τον Νίκο Καρέλη σε αυτή την κατάσταση. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ ο 30χρονος, πια, επιθετικός από τραυματισμούς και φέτος δείχνει, πραγματικά, να έχει βρει τον παλιό, καλό του εαυτό. Στα Γιάννενα, δε, το… τερμάτισε! Μετά από 142 παιχνίδια στη Super League, κατάφερε να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ στο πρωτάθλημα, οδηγώντας τον Παναιτωλικό στο τεράστιο «διπλό» επί του ΠΑΣ με σκορ 4-1! Με τα τρία τέρματά του, δε, έφτασε τα έξι και μείωσε στο ένα από τον πρωτοπόρο Αϊτόρ στη λίστα των σκόρερ, ενώ πέρυσι, θυμίζουμε, είχε συνολικά επτά! Για την ιστορία, η καλύτερη επίδοσή του στη Super League ήταν το 2014-15, όταν είχε βρει 16 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 30 συμμετοχές! Λέτε να φτάσει και φέτος σε αυτά τα… ύψη; Θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, ο Καρέλαρος είναι εδώ, γερός και δυνατός!

Επιστροφή στο σπίτι


Οι ημέρες αυτές, δικαιωματικά, ανήκαν στην ΑΕΚ. Από την περασμένη εβδομάδα ήδη, η προσμονή για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19,5 χρόνια είχε χτυπήσει κόκκινο. Και στο ματς με τον Ιωνικό γράφτηκε η πολυαναμενόμενη, τεράστια σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του «δικεφάλου». Το παιχνίδι με τους Νικαιώτες, πρώτο στην «Αγια-Σοφιά OPAP Arena», εξελίχθηκε όπως ακριβώς εξελίχθηκε όλη η τελευταία εβδομάδα σχεδόν στον… πλανήτη ΑΕΚ: Σε μια τεράστια γιορτή! Εμφατική νίκη με σκορ 4-1 και ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλα, πλέον, για τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι διαφορετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x