sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ανακοίνωση, ο αρχηγός και το γαλλικό κλειδί: Τι κρατάμε από την πρεμιέρα της Super League!

Η Super League ξεκίνησε και τo sport-fm.gr βάζει κάτω τα επτά ματς της πρεμιέρας, καταγράφοντας όσα δεν θα ξεχάσουμε!

H Super League έκανε σέντρα και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η 1η αγωνιστική ικανοποίησε.

Φαίνεται ότι το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, οι ομάδες έχουν δυναμώσει, αλλά θα περιμένουμε ακόμη μερικές εβδομάδες για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Άλλωστε, ακόμη είναι καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, η σεζόν ξεκίνησε και τo sport-fm.gr βάζει κάτω τα επτά ματς της πρεμιέρας, καταγράφοντας όσα δεν θα ξεχάσουμε!

Ποια Premier League!


Τέτοιο ξεκίνημα ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα! Όχι, πείτε, περιμένατε ότι το Βόλος-Αστέρας Τρίπολης, στην πρεμιέρα της Super League, το βράδυ της Παρασκευής, θα εξελισσόταν σε τέτοια ματσάρα, λήγοντας 3-3; Απίθανο παιχνίδι -και ας είχε παιδαριώδη αμυντικά λάθη- με τους Αρκάδες να ανοίγουν το σκορ, τους Θεσσαλούς να φέρνουν «τούμπα» την κατάσταση και να προηγούνται -με το σόου του Πάολο Φερνάντες- με διαφορά δύο τερμάτων (3-1), αλλά τους φιλοξενούμενους να… επιστρέφουν, «κλέβοντας», τελικά, τον βαθμό με το γκολ του Μπαράλες στο 98'. Ποια Premier League, δηλαδή και ποια La Liga! Βέβαια, το τρίτο ημίχρονο του αγώνα είχε… προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα! Ανακοίνωση του Βόλου την επομένη του παιχνιδιού κατά της διαιτησίας και «καπάκια» λύση της συνεργασίας με τον Τανσό, που κάθισε μόλις σε ένα ματς στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας.


Μεταγραφάρα!


«Πήραμε αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά η καλύτερη μεταγραφή είναι ο… Κλωναρίδης, που ήταν από πέρυσι στην ομάδα! Δεν ξέρω τι έκανε, αλλά είναι άλλος άνθρωπος». Η ατάκα του Κρις Κόλμαν στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ τα «είπε» όλα. Ο μπαρουτοκαπνισμένος πια Κλωναρίδης, στα 30 του χρόνια, ξεκίνησε ονειρεμένα τη χρονιά, όπως ακριβώς και η ομάδα του. Συμμετείχε και στα τρία γκολ της, έχοντας ισάριθμες ασίστ, βγάζοντας συνολικά το λάδι των Κρητικών, ενώ βρέθηκε και μια ανάσα από το να σκοράρει και ο ίδιος! Μαγική εμφάνιση από τον πρώην παίκτη Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και σίγουρα στο Περιστέρι εύχονται για ανάλογη συνέχεια.

Αρχηγός προς αρχηγό


Πολύ εύκολα, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μετά το χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Ντε Βινσέντι, η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία (0-3), μπαίνοντας με το δεξί στη σεζόν. Υπάρχουν πολλά, που θα θυμόμαστε από την πρεμιέρα της «Ένωσης», όπως ο κόσμος της, ο οποίος έδωσε δυναμικό «παρών» στο «Αθανάσιος Διάκος», η γκολάρα του Πινέδα στο ντεμπούτο του και τα δύο τέρματα του Αραούχο, που άνοιξαν τον δρόμο για το «τρίποντο» της ΑΕΚ. Στον τελευταίο θα σταθούμε, αλλά όχι στα γκολ του. Μετά το ματς είχαμε τρομερές δηλώσεις από τον Σέρχιο Αραούχο, που απλά επιβεβαιώνουν ότι, εκτός από εξαιρετικός παίκτης, είναι και εξαιρετικό παιδί, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τη Λαμία, λοιπόν, με τα δύο γκολ του, επέλεξε αυτή την ημέρα, που βγήκε MVP και αποθεώθηκε, να… αποθεώσει έναν συμπαίκτη του και συγκεκριμένα τον Μάνταλο, για τον οποίο τόνισε ότι τον θαυμάζει και ότι ο ίδιος, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές, νιώθουν ότι «ο Πέτρος είναι ο αρχηγός».


Ηρεμία


Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα ήταν απλά. Μόνο απλά, βέβαια, θα πει κανείς ότι δεν είναι φέτος. Η ομάδα είναι… ολοκαίνουρια, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν ένα τεράστιο σοκ, ειδικά μετά την εξαιρετική, περσινή πορεία, κόντρα στον Παναιτωλικό, ωστόσο, το πράγμα ήταν απλό και ξεκάθαρο: Νίκη, για να ηρεμήσει κάπως το κλαμπ! Άλλωστε, μετά τη «σφαλιάρα» από τη Λέφσκι Σόφιας, το θέμα ήταν ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έπρεπε να κάνει τεράστια υπομονή για το επόμενο ματς, προκειμένου να βγάλει αντίδραση. Και η αντίδραση ήρθε, έστω και έναν μήνα μετά, έστω και με τα χίλια ζόρια, έστω και με φοβερό άγχος. Από την προθέρμανση ακόμα καταλάβαινε κανείς πως οι «ασπρόμαυροι» ήταν αγχωμένοι για την εξέλιξη του αγώνα απέναντι στους Αγρινιώτες. Τελικά, το «τρίποντο» ήρθε με μία προβολή του Τόμας από μπαλιά του Νάρεϊ (1-0) και ο ΠΑΟΚ ηρέμησε κάπως, αλλά χρειάζεται πολλές νίκες ακόμα, προκειμένου να χαλαρώσει εντελώς…

Η ανακοίνωση


Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ιωνικό στην πρεμιέρα της Super League, το… δώρο τους, ωστόσο, οι «πράσινοι» οπαδοί το πήραν πριν τη σέντρα του αγώνα, όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η ολοκλήρωση της μεγάλης μεταγραφής του Μπερνάρντ στο «τριφύλλι»! Στο άκουσμα του ονόματος του 29χρονου Βραζιλιάνου, στο γήπεδο της Λεωφόρου επικράτησε πανδαιμόνιο! Αν μη τι άλλο μια πρωτότυπη κίνηση από τους «πράσινους», που… πάνε και για άλλα, όπως δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το παιχνίδι.


One man show


Με το δεξί μπήκε και ο Άρης στο νέο πρωτάθλημα. Και η νίκη του με σκορ 3-0 επί του Λεβαδειακού, είχε υπογραφή: Του Μαντσίνι! Ο Αργεντινός είχε τρελά κέφια και ήταν ο παράγοντας Χ για τους «κίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο με δύο ατομικές προσπάθειες και δύο γκολ, που το ένα ήταν πιο όμορφο από το άλλο, για να διαμορφωθεί το 2-0 μέχρι το 45'. Έχει κάνει, ωστόσο, εξαιρετική δουλειά και ο Γκρέι με ασίστ και γκολ, παρά τις χαμένες του ευκαιρίες. Για να δούμε τον Άρη στη συνέχεια. Στη Θεσσαλονίκη έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στη Super League είναι αυτό των «κίτρινων» με τον ΠΑΟΚ, την 3η αγωνιστική, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Γαλλικό κλειδί


Οκτώ αλλαγές έκανε στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΣ ο Κάρλος Κορμπεράν, σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης, στην Κύπρο, απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού! Μια εντελώς διαφορετική ομάδα, δηλαδή, που δεν ξέρουμε και αν θα ξαναδούμε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση, «κατέβηκε» στο Φάληρο για την πρεμιέρα κόντρα στους σκληροτράχηλους Ηπειρώτες. Επομένως, ήταν και κάπου λογικό να χρειαστεί χρόνος, για να βρουν λύσεις οι γηπεδούχοι. Ο ΠΑΣ δεν απειλούσε, ο Ολυμπιακός, ωστόσο, από την άλλη δεν μπορούσε να τον… ξεκλειδώσει, μέχρι να βρει το γαλλικό κλειδί με τον γερόλυκο Βαλμπουενά. Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη. Σε έναν μήνα γίνεται 38 χρονών, ξεκίνησε βασικός, έβγαλε όλο το παιχνίδι και εκείνος, ουσιαστικά, χάρισε το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς στην ομάδα του, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά(!) στο 57', για να έρθει ο Ραντζέλοβιτς να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x