Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ έκανε δικό της τον MVP με την πιο δαπανηρή αγορά της ιστορίας της

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την παραμονή του Πινέδα, για την ουσιαστικότερη κίνηση που όφειλε να κάνει η Ένωση και για το πόσο αυτή η παραμονή λύνει τα χέρια του Αλμέιδα.

Ήταν το μεγάλο ζητούμενο, η απαίτηση του Πελάδο και του κόσμου της ομάδας και έγινε πράξη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δαπανώντας τα περισσότερα χρήματα που βγήκαν ποτέ από το ταμείο της ΑΕΚ για αγορά ποδοσφαιριστή, έντυσε για τα επόμενα 4 χρόνια τον Ορμπελίν Πινέδα στα κιτρινόμαυρα.

Η νταμπλούχος έκανε δικό της οριστικά τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος και γέρνει την πλάστιγγα, πριν την εκκίνηση της σεζόν, στη δική της πλευρά. Πολύ απλά διότι, με την παραμονή του Μεξικανού, αλλά και του Άμραμπατ, η ομάδα του Αλμέιδα, διατηρεί τη μαγιά της επιτυχίας και περιμένει πλέον τις ενισχύσεις για ν' απογειωθεί. Πέρα από κάθε αμφιβολία, η παραμονή του Πινέδα ήταν η πιο σημαντική κίνηση ακόμα κι από τις μεταγραφές που επίκειται να πραγματοποιηθούν. Αυτή δεν είναι μια αυθαίρετη δική μου επισήμανση, είναι κάτι που ζήτησε και γι’ αυτό συνέβη ο Ματίας Αλμέιδα και ο καθένας μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Σε προσωπική τοποθέτηση, στο φινάλε του πρωταθλήματος, ακόμα και όταν μπήκε στη ζυγαριά, το ενδεχόμενο μιας πώλησης (που δεν φαινόταν πως θα γίνει), σε μια εντελώς υποθετική συζήτηση, για το ποια αποχώρηση θα κόστιζε ή αν θέλετε θα ήταν πιο δύσκολη για την Ένωση να την αναπληρώσει, ανάμεσα σε Πινέδα και Γκαρσία, η άποψή μου ήταν ξεκάθαρη, για το ποια θα ήταν η πιο δυσβάσταχτη απώλεια. Φυσικά θα ήταν του Μεξικανού. Για όλα τα γκολ που πέτυχε, την συνεισφορά που είχε στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ, αλλά και για το γεγονός πως όταν κλήθηκε, έφερε σε πέρας αποστολές πολύ έξω από τη φύση του ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε, ο Πινέδα ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της Ένωσης.



Η αναμονή άξιζε και το ζήτημα είναι πως το θέμα λύθηκε ίσως και συντομότερα από το λογικό, γιατί ουδείς πρέπει να λησμονεί πως η περίπτωση της αγοράς του Πινέδα δεν ήταν απλή και είχε πολλές λεπτομέρειες. Για μένα το θέμα διευθετήθηκε και συντομότερα από το λογικά αναμενόμενο και αυτό λύνει τα χέρια της ΑΕΚ μεταγραφικά πλέον για τα καλά. Δίχως να έχει τον βραχνά της αντικατάστασης του Πινέδα και διατηρώντας στο ρόστερ της, τον πιο καθοριστικό της παίκτη, αλλά και τον Νόρντιν Άμραμπατ η νταμπλούχος έχει άνεση πλέον να κινηθεί για τα επιπλέον που θα την καταστήσουν ακόμα πιο ισχυρή, με μεγαλύτερο βάθος και πιο μεγάλο ρόστερ που έτσι κι αλλιώς, λόγω και της δεδομένης ευρωπαϊκής παρουσίας (στη χειρότερη ομίλους Conference) θα έχει πολλαπλές προκλήσεις ν' αντιμετωπίσει.

Δεν είναι μόνο το ποσό που θα δαπανήσει για να κάνει δικό της τον Μεξικανό διεθνή, αλλά υπάρχουν και οι εντυπώσεις που γνωρίζουμε όλοι, πως και για το κοινό της κάθε ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που έστω και φιλολογικά, υπήρξε ενδιαφέρον από τους αντιπάλους του εγχώριου πρωταθλήματος, παίζουν τον ρόλο τους. Η Ένωση σε μια (ακόμα) μάχη εντυπώσεων, αλλά και ουσίας υπερίσχυσε ξανά και απέναντι σε ξένες ομάδες που σίγουρα θα ήθελαν τον Μεξικανό. Επόμενος στόχος, για την ΑΕΚ είναι η προσθήκη του στόπερ. Η Ένωση με την παραμονή Πινέδα, καταφέρνει να διατηρήσει στις τάξεις της τον πιο κομβικό παίκτη και πλέον κοιτάζει το πόση περισσότερη ποιότητα θα βάλει στο ρόστερ της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x