sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σε βαθιά κρίση: Τέσσερις ομάδες που μπήκαν στη σεζόν με όνειρα και πάνε για… φούντο!

Το sport-fm.gr καταγράφει τέσσερις περιπτώσεις παραδοσιακά δυνατών ομάδων που έχουν κάνει ξεκίνημα με... πορεία υποβιβασμού την εφετινή σεζόν!

Η δεύτερη διακοπή εθνικών ομάδων της σεζόν 2023/24 έφτασε, δίνοντας την ευκαιρία στους προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την εκκίνηση της αγωνιστικής χρονιάς αλλά και σε εμάς τους... απ’ έξω να καταγράψουμε στατιστικά και όχι μόνο.

Με μια γρήγορη ματιά λοιπόν, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ομάδες που έχουν μπει δυνατά στη σεζόν αλλά και άλλες που μέχρι τώρα δεν τους... βγαίνει. Και μπορεί να είναι πάρα πολύ νωρίς, όμως είναι σαφές πως σε μερικές περιπτώσεις, κάποιοι σύλλογοι έχουν κάνει εκκίνηση τόσο κακή, που τους φέρνει, βαθμολογικά μιλώντας, στη μάχη του υποβιβασμού!

Κι ακόμα κι αν φαντάζει δύσκολο να παραμείνουν τόσο χαμηλά και τους επόμενους μήνες, είναι σαφές πως και μόνο το να βλέπει κανείς τα ονόματά τους κοντά στις κόκκινες θέσεις του πίνακα είναι παράδοξο...

Άγιαξ (16ος, 1-2-3)



Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς στους μπελάδες που έχει αντιμετωπίσει αυτούς τους μήνες ο Αίαντας, ειδικά από τη στιγμή που κληρώθηκε με την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Ξεκάθαρα η πιο ιστορική ομάδα της Ολλανδίας, ο Άγιαξ είχε προφανώς τα πάνω του και τα κάτω του σε όλη του την ιστορία, ωστόσο τα φετινά κάτω είναι από τα χειρότερα εδώ και χρόνια!

Η εντός έδρας ήττα, 2-1, από την Άλκμααρ άφησε στη 16η θέση της βαθμολογίας της Eredivisie την ομάδα του υπ’ ατμόν Μορίς Στάιν, η ομάδα του οποίου δεν έχει βαθμό στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές – κάτι που είχε συμβεί από τον Απρίλιο του 1999!



Ο συνολικός απολογισμός είναι μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες σε έξι ματς, με τους πέντε βαθμούς που έχουν μαζευτεί να αφήνουν τον Αίαντα πάνω μονάχα από Φόλενταμ και Ουτρέχτη.

Η πρωτοπόρος, Αϊντχόφεν, βλέπει τον μεγάλο αντίπαλο από το +19, με τον Άγιαξ βέβαια να έχει δύο ματς λιγότερα.

Όλα αυτά με τον Σβεν Μίσλιντατ να έχει αποχωρήσει μέσα σε λίγους μήνες από τη θέση του αθλητικού διευθυντή, έχοντας προλάβει να εμπλακεί και σε υπόθεση μεταγραφής με φημολογούμενο... ρουσφέτι!

Λιόν (17η, 0-3-5)



Η μοναδική της λίστας που δεν έχει καταφέρει καν να νικήσει φέτος!

Μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας στα 00’s, η Ολιμπίκ περιορίστηκε τα επόμενα χρόνια σε παρουσίες στην πρώτη εξάδα, ωστόσο μετά και την πορεία μέχρι τους «4» του Champions League το 2020, η Λιόν κάνει κυρίως βήματα προς τα πίσω - με αναλαμπές την 4η θέση το 2021 και την παρουσία στα προημιτελικά του Europa League το 2022.

Κι αν η περσινή 7η θέση απογοήτευσε, στη Λιόν δεν ήξεραν τι τους περίμενε...



Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον Λοράν Μπλαν να παραμένει στον πάγκο, ωστόσο μέσα στον Σεπτέμβριο ο Γάλλος αντικαταστάθηκε από τον Φάμπιο Γκρόσο. Τι άλλαξε; Απολύτως τίποτα, με τους «λιονέ» να εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν σεφτέ και να καταλαμβάνουν την προτελευταία θέση της βαθμολογίας!

Μόλις τρεις ισοπαλίες έχουν φέρει βαθμούς, με τη διαφορά από τη σωτηρία να είναι ήδη στο -5 και μερικούς αναλυτές της Ligue 1 να εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να μην υπάρξει πολύ μεγάλη βελτίωση σύντομα. Οι δε... μουρμούρες για περίεργη μεταγραφή, ήρθαν για να δέσει το γλυκό!

Βασιλεία (12η, 1-2-6)


Τα πρωτεία στην Ελβετία τα έχει χάσει εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο η Βασιλεία παραμένει ένα πολύ βαρύ χαρτί στο ελβετικό ποδόσφαιρο. Μόλις πέρυσι, άλλωστε, έφτασε ένα βήμα μακριά από τον τελικό του Conference League.

Τώρα, λίγους μήνες μετά, οι μέρες εκείνες μοιάζουν απίστευτα μακρινές, καθώς μετά και την ήττα από τη Γιουνγκ Μπόις, η FCB... κείτεται στην τελευταία θέση της ελβετικής Super League με μόλις πέντε βαθμούς σε εννέα αγώνες!

Η τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα χρονολογείται στις 30 Ιουλίου, την ώρα που και στην Ευρώπη η πορεία τελείωσε πριν καλά καλά ξεκινήσει, με αποκλεισμό από την Τομπόλ Κοστανάι στα προκριματικά του Conference.



Ο Τίμο Σουλτς δεν μακροημέρευσε στον πάγκο, με αποτέλεσμα εδώ και μερικές εβδομάδες να κάθεται ξανά σε αυτόν ο αθλητικός διευθυντής, Χάικο Φόγκελ, που πέρυσι είχε οδηγήσει ως υπηρεσιακός τους «ρότμπλαου» στη μεγάλη τους ευρωπαϊκή πορεία.

Αυτή τη στιγμή, τα πάντα είναι ρευστά, με τη διακοπή να δίνει ανάσες στην 20 φορές πρωταθλήτρια, οι άνθρωποι της οποίας όμως καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. δεν αρμόζει στην ομάδα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη να σέρνεται στον πάτο κάτω από τη Βίντερτουρ, την Ιβερντόν και την Λοζάνη Ουσί...

Βιγιαρεάλ (16η, 2-2-5)


Μπορεί σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες της λίστας να έχει πιο συμπαθητική βαθμολογική συγκομιδή, ωστόσο είναι γεγονός πως το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν έχει μπει στη σεζόν όπως θα ‘θελε.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και την αντικατάσταση του Κίκε Σετιέν από τον Πατσέτα αρχές Σεπτεμβρίου.

Τεράστια βελτίωση δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα η Βιγιαρεάλ να... βουλιάζει αρχικά από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Laague και εν συνεχεία να συνεχίζει ασταθώς εντός συνόρων, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει μόλις την 16η θέση της La Liga και να είναι στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.



Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες ο απολογισμός στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Βιγιαρεάλ να έχει ασφαλώς τα φόντα για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά να έχει ένα στοιχείο που οι υπόλοιπες ομάδες για τις οποίες διαβάστε πιο πάνω δεν διαθέτουν.

Αποτελεί σύλλογο που σταθεροποιήθηκε στα υψηλά πατώματα της Ισπανίας και της Ευρώπης την τελευταία 20ετία και μόλις το 2012 είχε πέσει ξανά στη Segunda Division!

Σίγουρα φαντάζει δύσκολο να δούμε την αντίπαλο του Παναθηναϊκού να τερματίζει στην τελευταία τριάδα φέτος, όμως με τέτοιο ξεκίνημα συν Ευρώπη, πρέπει να αλλάξουν πολλά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x